Bekendmaking besluit tot wijziging van het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede (2014 – Kolenbranderweg, gemeente Haaksbergen), Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op 15 december 2014 is door de Minister van Infrastructuur en Milieu het Besluit tot wijziging van het Tracébesluit voor de N18 Varsseveld – Enschede vastgesteld. Het wijzigingsbesluit ligt van 23 december 2014 tot en met 3 februari 2015 ter inzage.

Wijziging van het Tracébesluit

Wat wordt er gewijzigd in het Tracébesluit?

Op 1 oktober 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een tussenuitspraak gedaan met betrekking tot het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede. In deze tussenuitspraak zijn 39 beroepen inhoudelijk behandeld en heeft de rechter aangegeven dat de beroepsgronden falen. Ten aanzien van één beroep heeft de rechter aan de Minister een aantal vragen gesteld. Naar aanleiding van nader onderzoek heeft de Minister het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede op een aantal ondergeschikte punten aangepast.

Dit besluit heeft enkel betrekking op een aanpassing ter hoogte van de kruising van de Kolenbranderweg met de verbindingsweg naar de Stepelerveldweg in de gemeente Haaksbergen. Het gaat daarbij om een correctie van de grens van het Tracébesluit en een aangepaste ligging van een aantal duikers. U kunt een exacte omschrijving van deze aanpassing lezen in het wijzigingsbesluit.

Voor het overige blijft het bepaalde in het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede, zoals vastgesteld op 20 augustus 2013, en gewijzigd in het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede (2014) van 21 februari 2014 onverminderd van kracht. Hiertegen kan geen beroep meer worden ingesteld.

Waar vindt u informatie?

U kunt het Besluit tot wijziging van het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede (2014 – Kolenbranderweg, gemeente Haaksbergen) downloaden op de website: www.platformparticipatie.nl/n18’. Op deze website kunt u tevens het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede en het eerdere besluit tot wijziging van het Tracébesluit (2014) inzien.

Inzien

Het wijzigingsbesluit kunt u van 23 december 2014 tot en met 3 februari 2015 tijdens de reguliere openingstijden inzien bij:

  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijkswaterstaat, Koningskade 4 te Den Haag.

  • gemeente Haaksbergen, gemeentehuis, Markt 3 te Haaksbergen.

Wilt u beroep instellen?

Belanghebbenden bij het Besluit tot wijziging van het Tracébesluit Varsseveld – Enschede (2014 – Kolenbranderweg, gemeente Haaksbergen) kunnen van 24 december 2014 tot en met 3 februari 2015 beroep instellen tegen het Besluit tot wijziging van het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede door het indienen van een beroepschrift bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Op het wijzigingsbesluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

De vereisten aan het beroepschrift en informatie over griffierechten vindt u op: www.platformparticipatie.nl/n18. Dit geldt ook voor informatie over het aanvragen van een voorlopige voorziening.

N.B.:

Mocht reeds beroep zijn ingesteld tegen het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede (2013) of het Tracébesluit N18 Varsseveld – Enschede (2014) dan bepaalt de wet (artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat dat beroep geacht wordt mede te zijn ingesteld tegen het nieuwe besluit, tenzij het gewijzigde besluit aan het beroep geheel tegemoetkomt. Dat betekent dat diegenen die beroep hebben ingesteld en ook bezwaren hebben tegen het wijzigingsbesluit, niet opnieuw beroep hoeven in te stellen.

Nadere informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van het wijzigingsbesluit kunt u contact opnemen met de informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoon 0800 8002 (gratis, 7 dagen per week geopend, van 06.00 uur tot 22.30 uur).

Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij de directie Participatie, van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven