Ontwerpbeschikking Stichting Sanquin Bloedvoorziening te Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2015 ligt het ontwerpbesluit op de vergunningaanvraag van Stichting Sanquin Bloedvoorziening te Amsterdam, ter inzage. Tot en met woensdag 28 januari 2015 kan eenieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen.

Achtergrond van de vergunning

Het verrichten van handelingen ten behoeve van het bestralen van bloedproducten in een bloedbestralingsapparaat binnen de locatie van Sanquin Bloedbank te Deventer. Het bloed-bestralingsapparaat is noodzakelijk bij het bestralen van een specifieke groep bloedproducten die bestemd is voor een kwetsbare patiëntenpopulatie, waaronder patiënten die intensieve behandeling ondergaan tegen kanker.

De Minister van Economische Zaken is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 28 november 2014 is van Stichting Sanquin Bloedvoorziening een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet ontvangen. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 9 december 2014 door Stichting Sanquin Bloedvoorziening nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag zal de uniforme openbare voorbereidingsprocedure worden doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de ontwerpbeschikking en van de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen.

Ontwerpbeschikking

In de ontwerpbeschikking is ingestemd met de aangevraagde handelingen met een ingekapselde radioactieve bron onder beperkingen en voorschriften. Vergunning zal worden verleend op grond van artikel 29 van de Kernenergiewet en artikel 25 van het Besluit stralingsbescherming.

Waar kunt u de ontwerpbeschikking inzien?

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de overige relevante stukken liggen vanaf donderdag 18 december 2014, gedurende een periode van 6 weken, ter inzage bij:

Gemeente Deventer

  • Publiekszaken, Leeuwenburg 81;

  • Gemeentelijk Informatiecentrum, Brink 70 (digitaal).

Voor openingstijden raadpleeg ‘bezoeklocaties op http://www.deventer.nl/contact’.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Stralingsbescherming, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur (tel. 088 – 602 55 49).

Hoe kunt u op de ontwerpbeschikking inspreken?

Eenieder kan tot en met woensdag 28 januari 2015 zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbeschikking naar voren brengen.

Schriftelijk:

Schriftelijk kunnen zienswijzen worden ingediend bij:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Team Stralingsbescherming

O.v.v. Zienswijze Stichting Sanquin Bloedvoorziening

Postbus 93144

2509 AC Den Haag

Mondeling:

Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Team Stralingsbescherming, tel. 088 – 602 55 49, tijdens kantooruren.

Degene die zienswijzen naar voren brengt, kan verzoeken de door hem/haar vermelde persoonsgegevens niet openbaar te maken.

Wat gebeurt er met de zienswijzen?

Na de ontwerpbeschikking wordt door de Minister van Economische Zaken de definitieve beschikking opgesteld. In de definitieve beschikking wordt op de naar aanleiding van de ontwerpbeschikking ingebrachte zienswijzen gereageerd. Van de definitieve beschikking wordt te zijner tijd in de Staatscourant mededeling gedaan.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij het Team Stralingsbescherming, tel. 088 – 602 55 49. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan: stralingsbescherming@RVO.nl onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze Stichting Sanquin Bloedvoorziening’.

Naar boven