Besluit tot vaststelling van de tarieven 2015 van de netbeheerder van het landelijk gastransportnet (GTS), ACM

Zaaknummer: 14.0682.52

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) deelt mee dat zij op 19 december 2014 een besluit heeft genomen waarbij zij de tarieven heeft vastgesteld die de netbeheerder van het landelijk gastransportnet, Gas Transport Services B.V. (hierna: GTS), in 2015 in rekening mag brengen voor de uitvoering van wettelijke taken (kenmerk ACM/DE/2014/207084).

  • 2. Op grond van artikel 82, lid 5, van de Gaswet stelt ACM jaarlijks tarieven vast die GTS in rekening mag brengen voor uitvoering van de taken genoemd in de artikelen 10 en 10a van de Gaswet. Het betreft tarieven voor de uitvoering van de transporttaak, de aansluittaak, de bestaande aansluitingtaak, de taak balancering en de taak kwaliteitsconversie.

  • 3. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2015.

  • 4. Op grond van artikel 82, negende lid, van de Gaswet publiceert GTS de vastgestelde tarieven op een geschikte wijze en legt zij deze voor een ieder ter inzage in al zijn vestigingen.

  • 5. Het besluit ligt vanaf heden ter inzage bij ACM, Muzenstraat 41, Den Haag. Voor zover dit besluit bedrijfsvertrouwelijke informatie bevat, zal deze informatie niet ter inzage worden gelegd of worden gepubliceerd. Wanneer u het besluit wilt inzien, kunt u contact op nemen met de Directie Energie van ACM (070 722 2200). Het besluit is tevens gepubliceerd op de internetpagina van ACM (www.acm.nl).

  • 6. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Uw bezwaarschrift kunt u, onder vermelding van het betreffende kenmerk, richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, ACM verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Naar boven