Logo Dalfsen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Kern Dalfsen 2012, De Dalfsenaar’, Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, op 24 november 2014 het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Kern Dalfsen 2012, De Dalfsenaar” gewijzigd heeft vastgesteld.

De regels en/of verbeelding van dit plan zijn naar aanleiding van 2 zienswijzen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

  • de voorwaardelijke verplichting in de planregels (3.4.1) aan te scherpen;

  • de begripsbepaling ‘evenement’ te verwijderen;

  • de begripsomschrijving beheerder-/bedrijfswoning aan te passen zodat de beheerders-/ bedrijfwoning bedoeld is voor beheer/toezichtsfunctie;

  • Artikel 3.1 sub g van de planregels is hergeformuleerd om eventuele onduidelijkheid over de beeldentuin te voorkomen.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken van 18 december 2014 tot en met 29 januari 2015 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen. Ook kunt u het bestemmingsplan bekijken via de website www.dalfsen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.DKernDlfs2012hz1-vs01. De bestanden staan ook op http://ro.dalfsen.nl.

Instellen beroep

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met aangebrachte wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 17 december 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

Naar boven