Besluit van het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers, houdende het organisatiereglement van de Dienst van het kadaster en de openbare registers (Reglement inrichting organisatie Kadaster 2014)

Het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers,

Gelet op artikel 17 van de Organisatiewet Kadaster;

Besluit:

Artikel 1 Organisatieonderdelen

  • 1. De Dienst bestaat uit de volgende organisatieonderdelen:

    • a. de directie Bestuur en Strategie;

    • b. de directie Organisatie en HRM;

    • c. de directie Landregistratie en Geografie;

    • d. de directie Geo- en Vastgoedinformatie en Advies;

    • e. de directie Control en Financiën; en

    • f. de directie IT.

  • 2. De organisatieonderdelen genoemd in het vorige lid staan onder leiding van directeuren. De directeuren worden in functie benoemd bij besluit van het bestuur. Het bestuur kan ook besluiten dat de leden van het bestuur de functie van directeur van een of meer organisatieonderdelen bekleden.

Artikel 2 Evaluatie

Het bestuur draagt zorg voor de evaluatie van dit reglement twee jaar na inwerkingtreding van dit reglement.

Artikel 3 Intrekking eerdere regeling

Het Reglement inrichting organisatie Kadaster 2008 wordt ingetrokken.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 5 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Reglement inrichting organisatie Kadaster 2014.

Dit besluit zal met de toelichting worden bekendgemaakt in de Staatscourant.

Apeldoorn, 2 december 2014

Raad van Bestuur, Th. A.J. Burmanje

F.L.V.P.L. Tierolff

TOELICHTING

Artikel 17 van de Organisatiewet Kadaster verplicht het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers (hierna ook te noemen: het Kadaster) om de hoofdlijnen van de inrichting van de organisatie van het Kadaster bij reglement vast te stellen. Wijzigingen daarin, waaronder begrepen de vaststelling van een nieuw reglement onder intrekking van het bestaande, dienen eveneens bij reglement te geschieden.

Als vervolg op de ontwikkeling van zijn interne organisatie die in 2005 al is gestart, heeft het Kadaster zijn Topstructuur verdergaand aangepast. Deze aanpassing is in lijn met de strategische doelstellingen van het Kadaster en met de ontwikkelingen in de markt. Met de aanpassing van zijn Topstructuur streeft het Kadaster naar een compacte toplaag die in staat is om slagvaardig en doortastend op te treden en waarbij bestuurlijk-strategische keuzes en uitvoeringsvraagstukken in hun onderlinge samenhang kunnen worden afgewogen. Conform dit besluit kent het Kadaster zes directies die in artikel 1 zijn genoemd. Dit besluit laat de ruimte om bij de verdeling van taken van de bestuurders te bepalen dat een bestuurder zelf als directeur optreedt van één van de directies.

Het Reglement inrichting organisatie Kadaster 2014 is in overleg met de verschillende belanghebbenden tot stand gekomen en ter instemming voorgelegd aan de Raad van Toezicht.

Raad van Bestuur, Th. A.J. Burmanje

F.L.V.P.L. Tierolff

Naar boven