Logo Heerde
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder Zwolseweg 31 te Heerde

Burgemeester en wethouders van Heerde maken bekend dat zij voornemens zijn omgevingsvergunning met de activiteiten ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ te verlenen voor het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning op het perceel Zwolseweg 31 te Heerde.

Burgemeester en wethouders van Heerde maken tevens bekend dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder het voornemen heeft een hogere grenswaarde vast te stellen van 58 dB voor de te bouwen twee-onder-een-kapwoning kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie K, nummers 4745.

Vanwege de ligging van de twee-onder-een-kapwoning aan de Zwolseweg is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidbelasting van het wegverkeer op de nieuw te bouwen woningen. Het onderzoeksrapport is opgesteld door Akoestisch bureau Tideman en is gedateerd 1 juli 2014 (werknummer 14.067.01 versie 1). Uit dit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De geluidsbelasting bedraagt voor beide woningen 58 dB. Het college is voornemens een hogere grenswaarde van 58 dB vast te stellen.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 24 december 2014 gedurende zes weken (tot 4 februari 2015) op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur op afspraak voor een ieder ter inzage bij het publiekscentrum in het gemeentekantoor. Een ieder kan binnen deze termijn mondeling of schriftelijk hun zienswijze over het besluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde

De projectomgevingsvergunning met het identificatienummer NL.IMRO.0246.207OVZwolseweg31-ON01 is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl.

Bestemmingsplan: Heerde-Dorp. Bestemming: Detailhandel

Heerde, 23 december 2014,

namens burgemeester en wethouders van Heerde, de teamcoördinator team Vergunningen en handhaving F. Berghuis

Naar boven