Logo Dalfsen
Ontwerpen van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen en besluit hogere grenswaarden Wgh, Dalfsen

Overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ligt vanaf 18 december 2014 bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen voor iedereen ter inzage:

  • 1) De ontwerpen van het ‘Bestemmingsplan Oosterdalfsen’ en het ‘Beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen’.

Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van circa 260 woningen in het plangebied Oosterdalfsen. De uitbreiding aan de oostkant van Dalfsen wordt globaal ontsloten door het gebied tussen de Oosterdalfsersteeg, Gerner Es, achterkant percelen oostzijde Slingerlaantje, Kampmansweg, Luchiespad en de Welsummerweg. Het plan is ontwikkeld vanuit leidende thema’s als ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid, met respect voor bestaande landschappelijke kwaliteiten. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze bevoegdheid maakt het mogelijk de bestemming “wonen” of “bedrijventerrein” in een nader aangeduid gedeelte van het plangebied te wijzigen in een bestemming “woongebouw”. Het beeldkwaliteitsplan vervangt de welstandsnota voor het toetsen van de aanvragen omgevingsvergunningen aan de redelijke eisen van welstand.

Iedereen kan van 18 december 2014 tot en met 29 januari 2015 via een brief of mondeling een zienswijze geven over de ontwerpplannen. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van de ontwerpbestemmingsplannen uw zienswijze gaat.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ook bekijken via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.Doosterdalfsen-on01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

  • 2) De ontwerpbeschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder voor een aantal op te richten woningen aan de Welsummerweg in Dalfsen.

Omdat de geluidsbelasting van drie woningen langs de Welsummerweg boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid ligt, zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder.

Belanghebbenden kunnen over de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden van 18 december 2014 tot en met 29 januari 2015 naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan Oosterdalfsen betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Raad van State. In de bekendmaking van het vastgestelde bestemmingsplan wordt aangegeven dat de Crisis- en herstelwet wordt toegepast.

Dalfsen, 17 december 2014

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen.

Naar boven