Logo Haren
Bestemmingsplan Helders Werf, Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden (Wet geluidhinder), Haren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend, dat voor het perceel Meerweg 229-231 te Haren (locatie Helders Werf) een bestemmingsplan inclusief beeldkwaliteitsplan in procedure wordt gebracht overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening. Ten behoeve van dit bestemmingsplan dienen hogere waarden voor de maximale toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder te worden vastgesteld.

Toelichting project

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in regeling voor het oprichten van drie vrijstaande woningen op het terrein van de voormalige jachtwerf. Voor dit plan is tevens een beeldkwaliteitsplan opgesteld en zal na vaststelling door de gemeenteraad toegevoegd worden aan de Welstandsnota. Hieraan zullen de nieuw te bouwen woningen worden getoetst. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting, vanwege het wegverkeerslawaai, hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(a). Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting voor die drie beoogde woningen op het perceel.

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Alle relevante stukken liggen met ingang van vrijdag 19 december 2014 gedurende zes weken (dus t/m donderdag 29 januari 2015) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Haren.

  • U kunt op het ontwerpbestemmingsplan reageren middels het indienen van een bij voorkeur schriftelijke zienswijze bij de gemeenteraad van Haren (t.a.v. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Helders Werf”.

  • Voor wat betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde (Wet geluidhinder) dienen de zienswijzen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Haren (t.a.v. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden perceel Helders Werf”

  • Aangaande het concept beeldkwaliteitsplan dienen de schriftelijke inspraakreacties te worden gericht aan de gemeenteraad van Haren (t.a.v. C. Kuperus), Postbus 21, 9750 AA Haren, o.v.v. “Inspraak concept Beeldkwaliteitsplan Helders Werf.

Voor het indienen van mondeling zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer C. Kuperus van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 050 53 39 911 of c.kuperus@haren.nl.

Haren, 18 december 2014

Naar boven