Logo Rijnwaarden
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Bijlandse Waard 2014, Rijnwaarden

In het kader van hoogwaterveiligheid (Ruimte voor de Rivier) en natuurontwikkeling wordt in de Rijnwaardense Uiterwaarden gewerkt aan de “Uiterwaardvergraving Rijnwaardense Uiterwaarden”. Dit project kent doelstellingen ten aanzien van zowel rivierverruiming als de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige riviergebonden natuur.

Eén van de projecten in de Rijnwaardense uiterwaarden is de Bijlandse Waard. In de Bijlandse Waard ligt het initiatief voor uitvoering van het project bij Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen en Bylandt Straatbaksteen. Voor dit project is een milieueffectrapport opgesteld (d.d. mei 2014) welke het kader vormt voor zowel de benodigde ontgrondingenvergunning als onderhavig bestemmingsplan.

Het ontwerp van het bestemmingsplan, alsmede de milieueffectrapportage ligt vanaf donderdag 25 december 2014 gedurende 6 weken ter inzage. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze (schriftelijk of mondeling) kenbaar maken bij de Raad van de gemeente Rijnwaarden.

Voor vragen over het plan kunt u contact opnemen met de heer Schenk (a.schenk@rijnwaarden.nl).

Stukken kunnen tijdens de periode van tervisielegging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. Tevens zijn de stukken op de gemeentelijke website geplaatst. Het plan is digitaal te benaderen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar het plan staat op de site van de gemeente. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de mededeling op de gemeentelijke informatiepagina.

Naar boven