Logo Scherpenzeel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Barneveldsestraat 16, Scherpenzeel

Burgemeester van Scherpenzeel maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 30 januari 2014 het bestemmingsplan “Barneveldsestraat 16” (NL.IMRO.0279.BP2013Bveldsestr16-vg01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat beoogt dit plan

Het plan voorziet in de herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied 2006” voor de vestiging van een veetransportbedrijf aan de Barneveldsestraat 16. De geldende agrarische bedrijfsbestemming wordt gewijzigd naar een reguliere bedrijfsbestemming specifiek bedoeld voor een veetransportbedrijf. Alle overtollige agrarische bedrijfsgebouwen, behalve de woning met aangebouwd bijgebouw, worden gesloopt en het bouwblok wordt verkleind. Voor het veetransportbedrijf wordt een nieuwe bedrijfshal gerealiseerd van 735m². Het vastgestelde bestemmingsplan bevat, naar aanleiding van ambtshalve aanpassingen, wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van 12 februari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte & Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.scherpenzeel.nl onder: Wonen, bouwen en veiligheid/Bouwen/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen (in procedure)/Bestemmingsplan Barneveldsestraat 16. U treft dan de stukken aan in.pdf. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0279.BP2013Bveldsestr16-vg01

Beroep

Het is mogelijk om tijdens de inzagetermijn (dus tot en met 25 maart 2014), schriftelijk bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage, beroep in te stellen. Het instellen van beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, dan wel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitten van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven