Logo Bergen op Zoom
Vaststelling 4e wijzigingsplan en 12e uitwerkingsplan bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder) ‘Voorzieningenlocatie Laan van Borgvliet’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij het 4e wijzigingsplan en 12e uitwerkingsplan bestemmingsplan Zuidelijke Stadsrand (Augustapolder) “Voorzieningenlocatie Laan van Borgvliet” heeft vastgesteld.

Voor het gebied op de hoek Laan van Borgvliet – Markiezaatsweg, direct ten zuiden van Hof van de Paltz, is een plan ontwikkeld dat uitgaat van de realisatie van een supermarkt met een ruime parkeervoorziening. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens om de voorzieningenstructuur (dagelijkse detailhandel / supermarkt) binnen de zuidelijke stadsrand te versterken voor zowel de inwoners in de Markiezaten als in Nieuw-Borgvliet/Langeweg. De ontwikkeling van de voorzieningenlocatie draagt zo bij aan het versterken van de ruimtelijk-functionele structuur en maatschappelijke samenhang tussen de verschillende woonbuurten. Het 4e wijzigingsplan in combinatie met het 12e uitwerkingsplan bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

De ontwerpplannen hebben vanaf 29 september 2014 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is een zienswijze ingediend. De ingediende zienswijze heeft niet geleid tot een aanpassing van de plannen.

Inzage

De vaststellingsbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 22 december 2014 gedurende 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van de voornoemde plannen beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de besluiten van het college niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorzieningen zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 – 277 508.

Bergen op Zoom, 19 december 2014

Naar boven