Logo Noord-Brabant
Besluit ex artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Milieueffectrapport (MER) beoordelingsplicht Van Kaathoven Valor B.V.), Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 8 december 2014 de mededeling ontvangen van Van Kaathoven Valor B.V. dat zij voornemens is om de inrichting van Van Kaathoven aan Rootven 34-36 te Bladel te wijzigen.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.1 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Van Kaathoven Valor B.V. een vergunning wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 derde lid van de Wet Milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III aangegeven criteria uit de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 11 december 2014 besloten dat Van Kaathoven Valor B.V. voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 18 december 2014 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Bladel. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u stukken in kunt zien verwijzen wij u naar de website van de gemeente. Ook is het mogelijk de stukken in te zien bij Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met de mevrouw S. Gulickx ((088) 369 0 658).

Gelieve bij correspondentie ons kenmerk (Z.13732) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Eindhoven, december 2014.

Naar boven