Kennisgeving besluit wijziging Informatiecode, ACM

Zaaknummer: 14.1070.52

  • 1. Op grond van artikel 23 van de Gaswet en artikel 55 van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet), stelt de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) voorwaarden vast naar aanleiding van een voorstel van een representatief deel van de ondernemingen die zich bezighouden met het transporteren, leveren of meten van elektriciteit/gas. Deze ondernemingen worden daarbij statutair vertegenwoordigd door de Vereniging Nederlandse EnergieData Uitwisseling (hierna: NEDU).

  • 2. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) heeft op 9 oktober 2014 een voorstel ontvangen voor wijziging van de voorwaarden als bedoeld in artikel 22 van de Gaswet en artikel 54 van de E-wet. Het voorstel betreft een wijziging van de Informatiecode Elektriciteit en Gas in verband met procesaanpassingen inzake de schakelfunctionaliteit van op afstand uitleesbare meetinrichtingen en het bepalen van het standaardjaarverbruik voor gasaansluitingen.

  • 3. Het voorstel en de daarop betrekking hebbende stukken hebben vanaf 23 oktober 2014 tot en met 20 november 2014 ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben in deze periode de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit voorstel naar voren te brengen. ACM heeft geen zienswijzen ontvangen.

  • 4. ACM wijzigt, ingevolge artikel 23 van de Gaswet en artikel 55 van de E-wet, de voorwaarden conform het voorstel van de NEDU. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2015. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van ACM: www.acm.nl (zoekterm 14.1070.52). Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar indienen bij ACM, Postbus 16326, 2500 BH ’s-Gravenhage.

Naar boven