Logo Enkhuizen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Enza Zaden’ en beeldkwaliteitsplan, Haling 1, Enkhuizen

Betreft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 2 december 2014 het bestemmingsplan ‘Enza Zaden’ en het beeldkwaliteitsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt gevormd door de gronden behorende bij het bedrijf Enza Zaden BV aan de Haling 1 in het buitengebied ten noorden van Enkhuizen. Het plangebied is aan de noordkant begrensd door de Elsenburg, aan de oostkant door de Oosterdijk, aan de zuidzijde door de Haling en aan de westkant deels door de Hoeksloot en deels door de Zandsloot.

Enza Zaden wil de bebouwing op het perceel vernieuwen, herschikken, uitbreiden en verhogen. Het rechtsgeldige bestemmingsplan voorziet niet in deze gewenste ontwikkelingen. Dit is reden om een partiële herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden. Het bestemmingsplan voorziet in een verruiming van bouwhoogtes en een planologische verschuiving van het bouwvlak. Met deze herziening wordt een passende juridisch-planologische regeling beoogd.

Beeldkwaliteitsplan

Om te komen tot een goede vormgeving en beeldkwaliteit van de onderhavige locatie dienen de beoogde bouwplannen te voldoen aan bepaalde richtlijnen. Hiervoor is een apart beeldkwaliteitsplan opgesteld. Doel van dit plan is om aanvullende voorwaarden te kunnen stellen, waardoor de kwaliteit en de herkenbaarheid van de locatie bevorderd worden. Alle bouwinitiatieven worden mede getoetst aan het beeldkwaliteitsplan.

Ter inzage ligging

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van donderdag 18 december 2014, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging te raadplegen op de gemeentelijke website www.enkhuizen.nl en digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De code van het plan is NL.IMRO.0388.BPEnzaZaden-VA01.

Beroep

Tegen elk afzonderlijk besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan gedurende 6 weken na de datum van bekendmaking bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan of die niet tijdig hun zienswijze over het betreffende ontwerp naar voren hebben gebracht en kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad volgens artikel 3.8 lid 5 Wro in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorzienig bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte.

Naar boven