Logo Enkhuizen
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Elsenburg 8e’ 1, Enkhuizen

Betreft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken ingevolge artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 2 december 2014 het bestemmingsplan ‘Elsenburg 8e’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt ten noorden van de Elsenburg en bevindt zich op circa 500 meter van de Oosterdijk waarachter het IJsselmeer is gelegen. De noordelijke plangrens wordt gevormd door de oostwest georiënteerde sloot “Waterleiding”. Het voormalige agrarische bedrijf dat ongeveer tien jaar geleden is beëindigd, wordt gewijzigd naar een meer hobbymatig agrarisch karakter. Tevens zal de vrijstaande paardenstal worden gesloopt. Gelet op de huidige eisen die gesteld worden aan de bouw van nieuwe paardenstallen, maakt het bestemmingsplan een vergroting van het bouwvlak mogelijk met een aantal meters in oostelijke richting. Ook voor de bestaande mestplaat is het bouwvlak aangepast.

Ter inzage ligging

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 18 december 2014, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging te raadplegen op de gemeentelijke website www.enkhuizen.nl en digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De code van het plan is NL.IMRO.0388.BPElsenburg8-VA01.

Beroep

Tegen elk afzonderlijk besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan gedurende 6 weken na de datum van bekendmaking bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het betreffende ontwerpbestemmingsplan of die niet tijdig hun zienswijze over het betreffende ontwerp naar voren hebben gebracht en kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad volgens artikel 3.8 lid 5 Wro in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorzienig bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte.

Naar boven