Logo Lingewaard
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijvenpark Lingewaard, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 4 december 2014 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bedrijvenpark Lingewaard

De aangebrachte wijzigingen zijn genoemd in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen en in het op 4 december 2014 door de gemeenteraad van Lingewaard aangenomen amendement. Het betreft voor wat betreft de juridisch bindende onderdelen van het bestemmingsplan de volgende wijzigingen:

  • het opnemen van de aanduiding ‘nutsvoorziening’ ter plaatse van het gasdrukmeet- en regelstation op het perceel Angeren C 1380;

  • het aanpassen van de milieuzonering op de verbeelding achter de woning Nijverheidsstraat 67;

  • artikel 3.2.2 onder c in de regels is geschrapt;

  • in artikel 3.1 onder e is abusievelijk verwezen naar ‘e’. Dit is vervangen door ‘d’;

  • in de Staat van Bedrijfsactiviteiten zijn benzineservicestations zonder lpg (sbi-code 473) geschrapt;

  • in artikel 1 van de regels is bij de begripsomschrijving ‘evenementen’ toegevoegd dat automarkten hier niet onder worden begrepen;

  • in artikel 1 van de regels is de begripsomschrijving ‘automarkt’ toegevoegd;

  • in artikel 3, lid 3.4 van de regels is een nieuw lid j toegevoegd waarin het gebruik van gronden of bouwwerken ten behoeve van automarkten niet wordt toegestaan.

Het bestemmingsplan Bedrijvenpark Lingewaard heeft betrekking op het voormalige veilingterrein aan de Veilingweg 16 in Huissen. Het plangebied maakt onderdeel uit van het bedrijventerrein Pannenhuis I in Huissen.

Een herziening van het geldende bestemmingsplan maakt herontwikkeling van het voormalige veilingterrein mogelijk, in die zin dat ruimte wordt geboden aan grond-, weg- en waterbouw, sloop- en asbestsanering, op- en overslag van afval, milieustraat en reiniging, beton-, puin- en asfaltrecycling, laad-, los- en overslag en projectontwikkeling.

Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in een verruiming van de huidige bestemming “Tuinbouwveiling” naar een ruimere en flexibelere bestemming “Bedrijventerrein” waar bedrijfsfuncties, variërend van maximaal milieucategorie 3.1 tot en met maximaal milieucategorie 4.2 zijn toegestaan.

Ten slotte biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid voor het organiseren van evenementen.

Het bestemmingsplan “Bedrijvenpark Lingewaard” met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 18 december 2014 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder nr. NL.IMRO.1705.14-VG01

  • Het bestemmingsplan is digitaal (in pdf-vorm) in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (http://www.lingewaard.nl onder wonen →wonen en leven→actueel→bekendmakingen→bestemmingsplannen →naam bestemmingsplan invullen);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wro juncto artikel 6.13 Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

NB Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Bemmel, 17 december 2014

Naar boven