Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot vaststelling van de voorwaarden als bedoeld in artikel 22 van de Gaswet, ACM

Zaaknummer: 14.1185.52

  • 1. Op grond van artikel 23 van de Gaswet stelt de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) voorwaarden vast naar aanleiding van een voorstel van een representatief deel van de ondernemingen die zich bezighouden met het transporteren, leveren of meten van elektriciteit/gas. Deze ondernemingen worden daarbij statutair vertegenwoordigd door de Vereniging Nederlandse EnergieData Uitwisseling (hierna: NEDU).

  • 2. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) heeft op 17 november 2014 een voorstel ontvangen voor wijziging van de voorwaarden als bedoeld in artikel 22 van de Gaswet. Het voorstel betreft een wijziging van de Informatiecode Elektriciteit en Gas in verband met een tijdelijke aanpassing van de volumeherleidingsfactor ten behoeve van de bepaling van het gasverbruik van kleinverbruikers.

  • 3. Het voorstel en de daarop betrekking hebbende stukken hebben vanaf 18 november 2014 tot en met 1 december 2014 ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben in deze periode de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit voorstel naar voren te brengen. ACM heeft geen zienswijzen ontvangen.

  • 4. ACM wijzigt, ingevolge artikel 23 van de Gaswet, de voorwaarden conform het voorstel van de NEDU. Het besluit treedt in werking op 1 januari 2015. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van ACM (www.acm.nl). Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

    Autoriteit Consument en Markt

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

Naar boven