Logo Enschede
Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Het Bleekveld’, Enschede

(NL.IMRO.0153.BP00067-0003)

In zijn vergadering van 29 september 2014 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan “Het Bleekveld” vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van een drietal appartementengebouwen op een braakliggend terrein aan de Haaksbergerstraat/Blekerstraat mogelijk en heeft in het kader van de beroepstermijn vanaf 16 oktober 2014 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage gelegen.

Na vaststelling van dit bestemmingsplan is bij de toetsing van het bouwplan gebleken dat de verbeelding niet geheel correct is weergegeven, waardoor een aantal bouwdelen niet gerealiseerd kunnen worden. Om deze tekortkomingen in het bestemmingsplan op te heffen is de verbeelding behorende bij het bestemmingsplan “Het Bleekveld” aangepast en op 8 december 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Hiermee is de gewijzigd vastgestelde verbeelding in de plaats getreden van de verbeelding zoals die op 29 september 2014 door de raad was vastgesteld.

De aanpassingen die op de verbeelding zijn aangebracht zijn van technische- en ondergeschikte aard en tasten de essentie van het bestemmingsplan niet aan. Het gaat hierbij om een aanpassing van de situering van een scheidingslijn ‘maximum bouwhoogte’ om de realisatie van een galerij ter ontsluiting van woningen aan de Haaksbergerstraat mogelijk te maken alsmede een aanpassing van de noordelijke bouwvlakgrens ten behoeve van de realisatie van een brandtrap. Ook is de bouwvlakgrens van het bouwvlak dat aan de Blekerstraat is gesitueerd aan de zuidoostzijde gecorrigeerd om hier de realisatie van bergruimten mogelijk te maken.

Als gevolg van het gewijzigd vaststellen van de verbeelding wordt het bestemmingsplan

“Het Bleekveld” met de gewijzigde verbeelding opnieuw ter visie gelegd.

Inzien bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Het Bleekveld” alsmede de gewijzigd vastgestelde verbeelding ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 18 december 2014 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het Stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. (zie Ruimtelijke plannen Algemeen, inzien/afspraak maken).

Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice.

Dit kan alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor de tijden op maandag van 11:00 – 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 – 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 – 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via het digitaal loket.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00067-0003

en via het digitaal loket op de website van de gemeente Enschede, www.enschede.nl.

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/NL.IMRO.0153.BP00067-0003

Reageren

Van 19 december 2014 tot en met 29 januari 2015 kunnen belanghebbenden, schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven