Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Vlierlanden’, Ommen

Burgemeester en wethouders van Ommen maken bekend dat vanaf donderdag 18 december 2014, gedurende 6 weken, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘De Vlierlanden’, met de daarbij behorende documenten (incl. het inspraak- en overlegverslag). De laatste dag van de termijn is woensdag 28 januari 2015.

Het plangebied van De Vlierlanden, gelegen ten oosten van de kern Ommen, wordt begrensd door de Arriërflierweg aan de noordzijde, de Arriërveldsweg aan de oostzijde, de Otmansweg aan de zuidzijde en met ten zuiden daarvan nog twee percelen aan de Otmansweg. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Slagenweg (aantakking bij de rotonde) en de Galgengraven (watergang). Het gebied omvat deels bebouwde, deels onbebouwde agrarische gronden. De gemeente heeft agrarische percelen in het boven omschreven gebied aangekocht voor de transformatie van het agrarisch gebied tot woongebied. Het bestemmingsplan vormt dan ook het juridisch-planologisch kader op grond waarvan ten oosten van Ommen woningbouw kan plaatsvinden. Het plan gaat uit van de bouw van maximaal 350 woningen.

Na de ter inzage legging van het voorontwerp bestemmingsplan ‘Ommen-Oost’ is de naam van het bestemmingsplan gewijzigd naar ‘De Vlierlanden’, welke naam een verwijzing is naar het ter plaatse aanwezige flierlandschap en onder welke naam het project ook verder tot uitvoering wordt gebracht.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘De Vlierlanden’ wordt met ingang van donderdag 18 december 2014 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Zienswijzen indienen

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder op de onderstaande manieren met een zienswijze reageren. Een digitale reactie heeft de voorkeur.

  • Door middel van het digitale reactieformulier.

  • Mondeling bij de Publieksdienst.

  • Per post aan Raad van de gemeente Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan De Vlierlanden’.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen de zienswijze betrekking heeft. Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van een beroepschrift bij de bestuursrechter.

Naar boven