Logo Amersfoort
Bestemmingsplan ‘Kop van het Gildenkwartier’ onherroepelijk, Amersfoort

Inhoud van het plan

De laatste jaren heeft de omgeving van de Kop van het Gildenkwartier een metamorfose ondergaan met de voltooiing van het Gildenkwartier en de Eemhaven. Nu is het tijd om de ontwikkeling van dit gebied af te ronden en de locatie Kop van het Gildenkwartier te herontwikkelen. Deze herontwikkeling maakt deel uit van het omvangrijke stedelijke herontwikkelingsgebied Centraal Stadsgebied Noord.

De herontwikkeling van de Kop van het Gildenkwartier bestaat uit realisatie van 75 appartementen en 14 eengezinswoningen op de plek waar tot voor kort een bedrijfsverzamelgebouw stond. Ook wordt in het nieuwe woongebouw een bedrijfsruimte voor de havenvoorzieningen gerealiseerd en onder het gebouw een parkeergarage. Daarnaast is de bestemming van het monumentale benzinestation verruimd zodat er, na de restauratie, meer gebruiksmogelijkheden zijn voor dit kleine gebouw.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 9 september 2014 bij besluitnummer 4721019 het bestemmingsplan “Kop van het Gildenkwartier” gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van vrijdag 26 september tot en met donderdag 6 november 2014 ter inzage gelegen waarbij één beroep en een voorlopige voorziening zijn ingediend. Zowel het beroep als de voorlopige voorziening zijn later weer ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 7 november 2014 onherroepelijk.

Het bestemmingplan is te raadplegen via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart naar het gebied ‘Kruiskamp-Koppel’) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (via de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00061-0401)

Naar boven