Logo Amersfoort
Bestemmingsplan Aansluiting Hertekop onherroepelijk, Amersfoort

Inhoud van het plan

De aansluiting van de provinciale weg N226/Arnhemseweg op de A28 (tussen Amersfoort en Leusden) wordt opnieuw ingericht. De reconstructie van de provinciale weg vindt plaats op het grondgebied van zowel Amersfoort als Leusden waarbij de provincie Utrecht initiatiefnemer is.

Deze reconstructie is nodig voor een goede doorstroming van de aansluiting A28 – Hertekop en de Kersenbaan die nu wordt aangelegd. Het nu voorliggende bestemmingsplan heeft vooral betrekking op het gedeelte Arnhemseweg aan de Amersfoortse zijde van de A28. De reconstructie van de Hertekop op Amersfoort grondgebied past grotendeels in de diverse geldende bestemmingsplannen, voorliggende bestemmingswijziging is nodig voor slechts twee kleine stroken langs de Arnhemseweg.

Gevoerde procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft samen met het besluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen dit plan is géén beroep ingesteld. Het bestemmingsplan is daarmee met ingang van 28 november 2014 onherroepelijk geworden. Het bestemmingsplan kan digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op het gebiedsdeel Leusderkwartier). U kunt het plan eventueel ook inzien bij het Vergunningenloket van de gemeente Amersfoort. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken

Naar boven