Logo BoxtelCoördinatiebesluithoek Molenstraat - Jan Kruijsenstraat

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij hebben besloten de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) voor de nieuwbouw van 30 woningen op het terrein gelegen op de hoek Molenstraat-Jan Kruijsenstraat. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om een wijziging van het bestemmingsplan Centrum. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 32a.2. van dit bestemmingsplan wil ons college gebruik maken van de bevoegdheid om het plan te wijziging. Daarmee wordt het verlenen van de aangevraagde omgevingsvergunning voor de bouw van 30 woningen op voormelde locatie mogelijk. Het doorlopen van deze gecoördineerde procedure heeft tot gevolg dat een bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de vaststelling van de omgevingsvergunning en de wijziging van het bestemmingsplan en de coördinatie van beide procedures.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

O ntwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bovendien bekend - in verband met het hiervoor genoemde coördinatiebesluit - dat met ingang van vrijdag 7 februari 2014 tot en met vrijdag 21 maart 2014 de volgende twee ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

- Het ontwerp w ijzigingsplan Hoek Molenstraat - Jan Kruijsenstraat

Het plangebied is gelegen op het voormalig schoolterrein en het zogenaamde “Tielenterrein”. Het wijzigingsplan maakt de bouw van 30 woningen mogelijk.

- Het ontwerpbesluit tot het ver le nen van e e n omgev i ngsve r gu nning voor de act ivit eit bouwe n van 30 grondgebonden woningen .

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 30 woningen. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen deze vergunning te verlenen.

Inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Omdat het een wijziging van het analoge papieren bestemmingsplan Centrum betreft is er geen digitale versie van het wijzigingsplan beschikbaar.

Zienswijzen

Tot en met vrijdag 21 maart 2014 kan iedereen mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen kenbaar maken tegen de ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, tel. (0411) 655307.

Wet - en regelgeving .

Wet ruimtelijke ordening. artikel; 3.8 en 3.30., artikel

Boxtel. 5 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

M.Buijs, burgemeester

Drs. J.K. Fraanje, secretaris

Naar boven