Logo Borne
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied, herziening Azelosestraat 115, Borne

De gemeenteraad van Borne heeft op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 11 november 2014 het bestemmingsplan Buitengebied, herziening Azelosestraat 115 Borne gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Buitengebied, herziening Azelosestraat 115 Borne voorziet in de actualisatie van het geldende planologische regime ter plaatse van de vestiging van Dusseldorp B.V. aan de Azelosestraat 115. Hiermee wordt de vergunde situatie (16 juli 2013, provincie Overijssel, kenmerk: 2013/0250829), naast het feit dat op 21 mei 2013 (kenmerk: 13int00873) voor deze activiteiten door de gemeenteraad van Borne reeds een verklaring van geen bedenkingen is verleend, ook nog eens in een bestemming vastgelegd. De door de raad vereiste landschappelijke inpassing is samen met de overige voorwaarden zoals die in het raadsbesluit van 21 mei 2013 zijn opgenomen eveneens in het bestemmingsplan verankerd. Dusseldorp heeft de ambitie om op termijn de locatie te voorzien van een nieuw kantoor (mogelijk nabij de entree), werkplaats, sorteerhal en wellicht een bedrijfsloods voor de opslag van (oud)papier. Deze ambities passen binnen het voorliggende bestemmingsplan. Tot slot is ook een verbeterde (sociaal veiligere) situering van het fietspad richting de Graestunnel in dit bestemmingsplan opgenomen.

Het plangebied ligt in het buitengebied van Borne, op circa 300 meter van de bebouwde kom, direct ten noorden van de oprit(Borne-West) van de rijksweg A1/A35.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan de volgende wijziging in de regels aangebracht:

  • het toevoegen van de tekst “en in stand gehouden” op een aantal plaatsen in artikel 3, lid 3.3. Hiermee wordt voorkomen dat alleen de afspraken ten aanzien van de realisatie zijn geborgd maar ook het toekomstige beheer en dus ook de toekomstige kwaliteit wordt vastgelegd. De aanpassingen zijn in lijn met de afspraken met initiatiefnemers.

  • De bijlage bij de regels is vereenvoudigd om de leesbaarheid te vergroten en tevens hebben redactionele aanpassingen plaatsgevonden om de planregels nog beter leesbaar te maken.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 12 december 2014 t/m 22 januari 2015 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpBghz014-vg01

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpBghz014-vg01

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten en die bezwaar hebben tegen de wijziging die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is aangebracht kunnen beroep instellen tegen dit besluit. U kunt van 12 december 2014 t/m 23 januari 2015 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft besluit geldig. Wilt u dat besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven