Logo  Hardinxveld-Giessendam
Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project ‘Fortlocatie’ (Uranusstraat 4), Hardinxveld-Giessendam

De gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft beslotenom de coördinatieregeling toe te passen voor het project ‘Fortlocatie' (Uranusstraat 4).

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten en vergunningen voor de realisatie van het project Fortlocatie gelijk op te laten lopen met de procedure voor de partiële herziening van het geldende bestemmingsplan (postzegelbestemmingsplan ‘Fortlocatie’). De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt genomen door de gemeenteraad. De overige genoemde besluiten worden genomen door het college van burgemeester en wethouders. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende besluiten voor het project ‘Fortlocatie':

  • de partiële herziening van het bestemmingsplan de Peulen (postzegelbestemmingsplan ‘Fortlocatie’);

  • de omgevingsvergunning; en voor zover noodzakelijk

  • alle hiermee samenhangende andere benodigde uitvoeringsbesluiten in het kader van de Algemeen plaatselijke verordening, de Wet milieubeheer, de Wet bodembescherming, de Flora- en faunawet, Wet geluidhinder en de Waterwet

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Fortlocatie’

Het college van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2015 het ontwerpbestemmingsplan ‘Fortlocatie’ ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan “Fortlocatie”

Het bestemmingsplan vormt de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van maximaal 38 woningen ter vervanging van een voormalige bedrijfslocatie aan de Uranusstraat 4 te Hardinxveld-Giessendam.

Nota inspraak en vooroverleg

Gedurende de periode met ingang van 6 maart 2014 tot en met 2 april 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ‘Fortlocatie’ ter inzage gelegen in het kader van inspraak en vooroverleg. Tijdens deze periode is een aantal vooroverlegreacties en één inspraakreactie op het bestemmingsplan ingediend. Deze reacties zijn beantwoord in de Nota “Inspraak- en overlegreacties”. Deze nota bevat ook een overzicht van de wijzigingen die ambtshalve in het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd. De nota Inspraak- en overlegreacties ligt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Plan ligt tot en met woensdag 28 januari 2015

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2015 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kan oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2014FORTLOCATIE-DO01

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 22 januari 2015. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dient u dit uiterlijk 21 januari 2015 te melden bij de griffie (t. 14 0184 of per mail griffie@gemhg.nl). Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer B. (Bram) van Dorp van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 14 0184) of mailen naar bvdorp@gemhg.nl.

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na de vaststelling van het plan.

Ontwerpbeschikking Wabo Uranusstraat 4 te Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt bekend dat het voornemens is om met toepassing van artikel 2.12, lid 1 sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te verlenen voor het bouwen van 32 woningen met bijbehorende bergingen, erfafscheidingen, damwanden en grondkeringen en het aanleggen van inritten op de locatie Uranusstraat 4 te Hardinxveld-Giessendam.

Hierop is de procedure zoals omschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo van toepassing.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 december 2014 tot en met 28 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, Hardinxveld-Giessendam) en zijn in die periode ook te vinden op de gemeentelijke website www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel > Documenten ter inzage). De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Een plan bekijken’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘ID’ en daarna vult u het plan ID-nummer in: NL.IMRO.0523.OV2015FORTE-DO01

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling (doch bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze op de ontwerpbeschikking indienen.

Uw schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Uw mondelinge zienswijze kunt u inbrengen bij de behandelend ambtenaar. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar dhr. T. van Houwelingen (t. 14 0184) of mailen naar tvhouwelingen@gemhg.nl.

Na afloop van de terinzagetermijn zal het college een besluit nemen als geen zienswijze worden ingediend. Worden wel zienswijzen ingediend dan zullen de zienswijzen alsmede een eventuele reactie hierop van de aanvrager aan het college worden voorgelegd. Als indiener van een zienswijze wordt u hiervan op de hoogte gebracht en tevens ontvang u de definitieve beschikking.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft geen gevolgen voor deze fase, maar wel voor de beroepsfase die volgt na de vaststelling van het plan.

Naar boven