Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 8 december 2014, MinBuZa-2014.690728, tot wijziging van de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op de artikelen 10.3 en 10.12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 4, vijfde lid, wordt ‘afdeling Bestuursrecht’ gewijzigd in: afdeling Nederlands recht.

B

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het opschrift van artikel 5 wordt ‘Chefs de Poste, voorzitters van Regioraden en Hoofden van de Regionale Service Organisaties’ vervangen door: Chefs de Poste en Hoofden van de Regionale Service Organisaties.

2. In het eerste lid wordt ‘de Chefs de Poste, de voorzitters van Regioraden en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties’ vervangen door: de Chefs de Poste en de Hoofden van de Regionale Service Organisaties’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. Een afschrift wordt gezonden naar de Algemene Rekenkamer.

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders

TOELICHTING

In de Regeling mandaat, volmacht en machtiging BZ 2004 wordt aan de Secretaris-Generaal de opdracht verleend om van zijn algemeen mandaat bijzonder mandaat en volmacht te verlenen aan verschillende functionarissen.

Vanwege een gewijzigde aansturing van de Regionale Service Organisaties, wijzigen eveneens de taken van de Regioraden. Vanaf 1 januari 2015 vervalt voor de voorzitters van de Regioraden het budgethouderschap (artikel 1, onderdeel B).

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders

Naar boven