Logo Gennep
Ontwerpwijzigingsplan ‘Raadhuisplein 3 Ottersum’, Gennep

Ontwerpwijzigingsplan

De gemeente Gennep heeft een ontwerpwijzigingsplan opgesteld voor het verwijderen van het aanwezige bouwvlak en het wijzigen van de bestemming ‘Wonen’ naar ‘Maatschappelijk’ van het perceel gelegen ten westen van de pastorie op het adres Raadhuisplein 3 te Ottersum. Op dit gedeelte van het perceel is een bouwtitel opgenomen waarbij is bepaald dat deze bouwtitel door middel van een wijzigingsbevoegdheid kan komen te vervallen indien de bouwtitel niet wordt benut binnen 2 jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan “Kern Ottersum 2011”. De termijn van 2 jaar is inmiddels verstreken en de betreffende bouwtitel is niet benut. Daarom wordt er nu toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Raadhuisplein 3 Ottersum’ met bijbehorende stukken ligt op grond van artikel 3.6 eerste lid onder a en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 18 december 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is te bekijken tijdens openingstijden bij de Poort van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141.

Daarnaast is het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Gedurende de periode van terinzagelegging (tot en met woensdag 28 januari 2015) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpwijzigingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het College van burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpwijzigingsplan Raadhuisplein 3 Ottersum’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via e-mail een zienswijze in te dienen.

Gennep, 17 december 2014

Burgemeester en Wethouders van Gennep.

Naar boven