Inrijverbod van de Meerlandenweg voor vrachtwagens, met uitzondering van bestemmingsverkeer
Logo De Ronde Venen
2014-11
het college van burgemeester en wethouders
Overwegingen ten aanzien van het besluit
het verzekeren van de veiligheid op de weg (artikel 2, eerste lid onder a van de Wegenverkeerswet 1994), 
- het beschermen van weggebruikers en passagiers (artikel 2, eerste lid onder b van de Wegenverkeerswet 1994),
- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer; artikel 2, tweede lid onder a van de Wegenverkeerswet 1994), om deze reden wil het college de verkeersoverlast van vrachtwagens verminderen voor de aanwonenden langs de Piet van Wijngaerdtlaan, de Weert en de Meerlandenweg. Door het instellen van een inrijverbod voor vrachtwagens met uitzondering van bestemmingsverkeer wordt dit bevorderd. Ook de verkeersveiligheid op de genoemde wegen zal verbeteren als er minder vrachtwagens rijden.
BESLUIT
Het afsluiten voor vrachtwagens, uitgezonderd bestemmingsverkeer, van de Meerlandenweg vanaf de Amsterdamse Straatweg in westelijke richting.
Miijdrecht 8 december 2014

Het college van burgemeester en wethouders

Namens deze,

H.P. ten Kortenaar

Medewerker Verkeer

Mededelingen
Beroep
Als u het niet eens bent met het besluit, dan kunt u beroep instellen binnen zes weken na de dag waarop deze brief is verzonden. Dit beroepschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van het beroep. Het beroepschrift moet worden ingediend bij rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. Bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Als u beschikt over DigiD, kunt u het beroepschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Op deze site vindt u ook de precieze voorwaarden voor het digitaal indienen.
Aan het indienen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.
 
Wilt u voorkomen dat op korte termijn uitvoering wordt gegeven aan het besluit?
Als u een beroepschrift indient, betekent dat niet dat de uitvoering van het besluit wordt uitgesteld. Wilt u voorkomen dat op korte termijn uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend als u tegen het besluit ook beroep heeft ingesteld. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Het verzoek moet, samen met een kopie van het beroepschrift, worden ingediend bij de voorzieningenrechter van rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorziening, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.
Als u beschikt over DigiD, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Op deze site vindt u ook de precieze voorwaarden voor het digitaal indienen.
Aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.
 
 
 
Naar boven