Logo Gelderland
Terinzagelegging ontwerpbesluiten intensieve veehouderij Beemte-Vaassen, Gelderland

Gedeputeerde staten van Gelderland hebben het ontwerpinpassingsplan ‘Intensieve Veehouderij Beemte-Vaassen’, inclusief milieueffectrapport, vastgesteld. Door het inpassingsplan kan een pluimveehouderij zich vestigen aan de Bokkerijweg in Vaassen. Daarnaast maakt het plan aanpassingen aan de infrastructuur mogelijk. Aan de Bokkerijweg voor de nieuw te vestigen pluimveehouderij en op de Weteringdijk voor een varkenshouderij.

Voor het mogelijk maken van de vestiging van de pluimveehouderij zijn ook enkele vergunningen nodig van verschillende bestuursorganen.

Provinciale staten van Gelderland hebben op 9 juli 2014 besloten dat de coördinatieregeling, zoals bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing is op de vestiging van de pluimveehouderij. Dit betekent in dit project dat het inpassingsplan en alle vergunningen die nodig zijn tegelijkertijd ter inzage worden gelegd. Gedeputeerde staten van Gelderland treden hierbij op als het coördinerend orgaan.

Gedeputeerde staten van Gelderland maken bekend dat de volgende ontwerpbesluiten zijn vastgesteld en ter inzage worden gelegd:

  • ontwerpinpassingsplan ‘Intensieve Veehouderij Beemte-Vaassen’, inclusief milieueffectrapport;

  • ontwerpomgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van de gemeente Epe, opgesteld door de Omgevingsdienst Veluwe IJssel, voor de activiteiten ‘oprichten van een inrichting’ en ‘bouwen van een bouwwerk’, inclusief milieueffectrapport;

  • ontwerpwatervergunning op grond van de Waterwet van het Waterschap Vallei en Veluwe;

  • ontwerpvergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 van de provincie Gelderland.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten worden met de daarbij behorende stukken met ingang van donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2014 ter visie gelegd. Iedereen krijgt dan de gelegenheid de stukken te lezen en eventueel een mening (zienswijze) in te dienen.

U kunt de stukken digitaal bekijken op de website van de provincie Gelderland, www.gelderland.nl. Hier vindt u ook informatie over de informatieavond die begin januari wordt georganiseerd.

Het ontwerp inpassingsplan kunt u ook digitaal bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPIVBeemteVaassen-ONT1.

U kunt de stukken ook inzien in de bibliotheek van het provinciehuis te Arnhem en op de gemeentehuizen van Apeldoorn en Epe.

Reageren

U kunt schriftelijk uw zienswijze indienen:

Per post:

College van gedeputeerde staten van Gelderland

T.a.v. de heer A.N. Janse, coördinator procedures Beemte-Vaassen

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

Per e-mail:

post@gelderland.nl

Onder vermelding van:

‘zienswijze besluiten intensieve veehouderij Beemte-Vaassen’ en het kenmerk van het (de) desbetreffende ontwerpbesluit(en).

Mondeling:

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de periode van tervisielegging inbrengen door op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur een afspraak te maken met de heer A.N. Janse, coördinator procedures Beemte-Vaassen. De heer Janse is bereikbaar via het telefoonnummer 026-359 9999 (provincieloket). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de betreffende bevoegde gezag instanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten.

Indieners horen bij het bekendmaken van de definitieve besluiten wat er met hun zienswijze is gebeurd.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

Meer informatie?

Voor verdere informatie over de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures Beemte-Vaassen van de provincie Gelderland, de heer A.N. Janse, via telefoonnummer 026-359 9999 (provincieloket).

Naar boven