Kennisgeving ontwerpbesluiten opsporingsvergunningen koolwaterstoffen N4, N5 en N8, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 27 december 2013 en 29 april 2014, zijn van Hansa Hydrocarbons Ltd., vergunningaanvragen ontvangen ingevolge artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen. De vergunningaanvragen betreffen de blokken N4, N5 en N8, welke blokken zijn aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling.

De Minister van Economische Zaken is bevoegd te beslissen op deze aanvragen.

De besluiten doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

De Minister van Economische Zaken is voornemens de gevraagde opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor de blokken N4, N5 en N8 te verlenen aan Hansa Hydrocarbons Ltd.

Op 12 december 2014 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de vergunningaanvragen van Hansa Hydrocarbons Ltd. voor het opsporen van koolwaterstoffen in de blokken N4, N5 en N8,

  • de ontwerpbesluiten opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor de blokken N4, N5 en N8,

  • de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen, TNO en de Mijnraad.

De stukken liggen met ingang van 12 december 2014 tot en met 23 januari 2015 ter inzage in de centrale hal van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Tot en met 23 januari 2015 kan een ieder schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten om een opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor de blokken N4, N5 en N8, indienen bij:

Ministerie van Economische Zaken

directie Energiemarkt, aanleverpunt C22

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Degene die zienswijzen indient, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Desgevraagd wordt een ieder gedurende zes weken na de dag waarop de ontwerpbesluiten ter inzage zijn gelegd, in de gelegenheid gesteld tot een gedachtewisseling over de ontwerpbesluiten, waarbij Hansa Hydrocarbons Ltd., desgewenst aanwezig zal zijn. Daarbij kunnen gemotiveerde zienswijzen mondeling worden ingebracht.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw Traas, tel: 070-379 7298.

Naar boven