Logo Veenendaal
Ontwerpuitwerkingsplannen Buurtstede Veenendaal-oost: De Straten kavel 13; De Straten, deelplan 3, De Hoven deelplan 10 en De Erven deelplan 14, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 11 december 2014 gedurende zes weken vier ontwerp uitwerkingsplannen voor de wijk Buurtstede in Veenendaal-oost ter inzage liggen. In deze publicatie leest u meer over deze uitwerkingsplannen en over de mogelijkheden om daarop te reageren.

Ligging van de uitwerkingsplannen

De uitwerkingsplannen liggen in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Dragonderweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit vier compacte buurtschappen, te weten De Ontmoeting (noordwest), De Erven (noordoost), De Straten (zuidoost) en De Hoven (zuidwest).

Ontwerp uitwerkingsplan De Straten, kavel 13

In het deelplan kavel 13 van De Straten komt 1 woning aan de oostzijde van de wijk Buurtstede. In dit deel van Buurtstede worden groepsgewijs vrije kavels uitgegeven waarop via particulier opdrachtgeverschap woningen worden ontwikkeld. Deze kavel ligt in het buurtschap De Straten van de wijk Buurtstede, aan de Klemstraat.

Ontwerp uitwerkingsplan De Straten, deelplan 3

Het uitwerkingsplan De Straten deelplan 3 betreft de bouw van 22 twee-aaneengebouwde woningen in het buurtschap De Straten. Het gaat om het project ‘Eigenwijk’ van Latei. Dit project ligt aan de Kik- en de Klemstraat.

Ontwerp uitwerkingsplan De Hoven, deelplan 10

Het uitwerkingsplan De Hoven deelplan 10 betreft de bouw van 16 grondgebonden woningen in het buurtschap De Hoven. Het gaat om het project ‘Court16’ van Opus. Dit project ligt aan de Bosmahof.

Ontwerp uitwerkingsplan De Erven, deelplan 14

Het uitwerkingsplan De Erven deelplan 14 betreft de bouw van 25 aaneengebouwde woningen in het buurtschap De Erven. Het gaat om een project voor vrije sector huurwoningen van Latei. Dit project ligt aan het Van ’t Rieterf, Van Garderenerf en Van Buurenerf.

De woningen in Veenendaal-oost worden gebouwd volgens het idee van Nieuw Wonen. Dat betekent dat de bewoners altijd in hun eigen wijk kunnen blijven wonen, ongeacht beperkingen, leeftijd of achtergrond.

Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Ter inzage

De ontwerp uitwerkingsplannen met de daarbij behorende verbeeldingen liggen met ingang van 11 december 2014 gedurende zes weken (dus tot en met 21 januari 2015) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

De ontwerp uitwerkingsplannen zijn ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl > Over Veenendaal > Nieuws en regelgeving > openbare bekendmakingen.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerp uitwerkingsplannen naar voren brengen.

Schriftelijk

Uw zienswijze sturen aan burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw A. Swart van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de plannen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Swart van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven