Logo Ouderkerk
Verlenen omgevingsvergunning IJsseldijk-Noord 251, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor een project op de locatie kadastraal bekend gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie A, nummers 3641 en 3639, plaatselijk bekend IJsseldijk-Noord 251 te Ouderkerk aan den IJssel.

De omgevingsvergunning voorziet in de mogelijkheid van het verbouwen en vergroten van de woonboerderij waarbij het hoofdgebouw wordt gesplitst in drie zelfstandige woningen, het verbouwen van een bijgebouw tot recreatie-appartement, het vestigen van een educatief-recreatieve functie in de vorm van een imkerij en het (her)bouwen van bijgebouwen. Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

U kunt het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken vanaf woensdag 10 december 2014 gedurende zes weken inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Na 31 december 2014 kunt u de stukken inzien in Kantoor Stolwijk van de gemeente Krimpenerwaard, Dorpsplein 8 te Stolwijk.

Daarnaast kunt u het besluit digitaal raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder het planidentificatienummer NL.IMRO.0644.PO1421YN001-VG01 en tot 1 januari 2015 op de gemeentelijke website: www.ouderkerk.nl onder ‘Actueel’, ‘Bekendmakingen’, ‘Omgevingsvergunningen’.

Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over de ontwerpbeschikking

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met eventuele wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking

  • de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen over de ontwerpbeschikking.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als beroep is ingediend en – gelet op de betrokken belangen – spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag.

Beroep kan ook digitaal worden ingesteld bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Dit geldt eveneens voor het vragen van een voorlopige voorziening. Zie de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

9 december 2014

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven