Logo Oegstgeest
Bestemmingsplan De Punt vastgesteld (ontwerp: De Pointe), Oegstgeest

Ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wro maakt het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft besloten bestemmingsplan De Punt vast te stellen.

Het betreffende gebied ligt bij de Willibrordrotonde en wordt ingesloten door de Geversstraat, Rhijngeesterstraatweg en de Deutzstraat. Op deze locatie waar voorheen garagebedrijf Van den Ameele was gevestigd zijn recent 23 woningen gerealiseerd. Het bestemmingsplan biedt een actueel planologisch kader voor dit gebied.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 29 mei 2014 tot en met 9 juli 2014. Als gevolg van een zienswijze is de naam van het plan gewijzigd van De Pointe in De Punt. Ten opzichte van het ontwerpplan zijn er verder geen inhoudelijke wijzigingen aangebracht. De Nota Zienswijze, Overleg en Wijzigingen is eveneens vastgesteld.

Het bestemmingsplan, de Nota Zienswijze, Overleg en Wijzigingen en het raadsbesluit liggen gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 11 december 2014 tot en met woensdag 21 januari 2015. Gedurende deze periode zijn de stukken op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

De stukken zijn digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Het bestemmingsplan is te vinden onder identificatienummer NL.IMRO.0579.DePointe-VA01

Een PDF-versie van het bestemmingsplan is tevens in te zien op de website van de gemeente (www.oegstgeest.nl), via het tabblad ‘Inwoners’ de rubriek ‘Bestemmingsplannen’ onder ‘Nu ter inzage’.

Nadere informatie is te verkrijgen bij team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven