GEMEENTEBESTUUR van VAALS: tijdelijk opheffen eenrichtingsverkeer Kerkstraat
Logo Vaals
Kenmerk: RS 14i 0003956
Datum: 25 november 2014
Onderwerp:
Tijdelijk opheffen eenrichtingsverkeer Kerkstraat.
Burgemeester en Wethouders van Vaals:
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;
Overwegingen van het besluit:
De geplande bouwwerkzaamheden, in het kader van de herontwikkeling van het Koningin Julianaplein (2014 – 2016), en de daarmee gepaard gaande maatregelen zijn van invloed op de bereikbaarheid van de kern Vaals.
Vereiste van het besluit:
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering:
Uit het oogpunt van
  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer en;
  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast
    hinder of schade,
is het gewenst om het eenrichtingverkeer op de Kerkstraat tussen de toegang naar de parkeerplaats achter winkelcentrum Drieland tot de kruising van de Kerkstraat met de Lindenstraat gedurende de werkzaamheden aan de herinrichting van het Koningin Julianaplein in twee richtingen open te stellen.
In verband met de bouwwerkzaamheden en de infrastructurele herinrichting van het Koningin Julianaplein zal de Tyrellsestraat en Koningin Julianaplein met regelmaat voor verkeersdeelnemers of categorieën verkeersdeelnemers gesloten zijn.
Gemotoriseerd verkeer vanuit de Lindenstraat / Bergstraat, / Koperstraat kan in het geval dat de Tyrellsestraat en Koningin Julianaplein is afgesloten terugkeren naar de Maastrichterlaan door gebruik te maken van de Kerkstraat. Hiertoe dient tijdelijk verkeer in twee richtingen toegestaan te worden op de Kerkstraat tussen de ingang van het parkeerterrein achter winkelcentrum Drieland en de kruising met de Lindenstraat ( lengte van het wegvak circa 35 meter)
Op deze wijze wordt voorkomen dat dit verkeer dient om te rijden en daarmee de betreffende straten ( Tentstraat,Bosstraat) onnodig belast worden.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.
Besluiten:
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om door verwijdering van het bord C02 en C03 van bijlage 1 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens ,op de Kerkstraat tijdelijk verkeer in twee richtingen toe te staan tussen de toegang naar de ingang van het parkeerterrein achter winkelcentrum Drieland en de kruising met de Lindenstraat.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,
Mr. drs. J.H.M.J. Bertram Drs. R.L.T. van Loo
Secretaris Burgemeester
Mededelingen:
Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals
Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:
naam en adres van de indiener;
de dagtekening;
een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;
de gronden van het bezwaar.
Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.
Naar boven