Logo Landerd
Vaststelling bestemmingsplan ‘Boekelsedijk 22a’, Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad van Landerd op 6 november 2014 het bestemmingsplan ‘Boekelsedijk 22a’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan maakt mogelijk dat ten behoeve van het aannemersbedrijf gevestigd op het kadastraal perceel Zeeland, sectie H, nummers 2323, 2324, 3669, 3670, 3911, 3912 en 3913 en plaatselijk bekend als Boekelsedijk 22a te Zeeland, een loods van 500 m2 opgericht mag worden, voor de opslag van gereedschappen en materialen ten behoeve van het bedrijf. De huidige maximaal toegestane bebouwde oppervlakte aan bedrijfsgebouwen is hiervoor onvoldoende. De nieuwe bedrijfsloods wordt binnen het bestaande bestemmingsvlak ‘Bedrijf’ gerealiseerd.

Daarnaast voorziet dit bestemmingsplan in een uitbreiding van het bestemmingsvlak ‘Bedrijf’, om daarmee de aanleg van een grondwaterinfiltratievoorziening en de aanleg van 58 parkeerplaatsen ten behoeve van het eigen bedrijf mogelijk te maken. Met de aanleg van deze parkeerplaatsen wordt voorzien in de toenemende parkeerbehoefte van het aannemersbedrijf. Met de aanleg van een hemelwatervoorziening wordt ervoor gezorgd dat het hemelwater op eigen terrein opgevangen kan worden. Binnen het huidige bestemmingsvlak is onvoldoende ruimte aanwezig om deze voorzieningen te kunnen realiseren.

Wijziging bij de vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de artikelen 5.2, 5.3 en 5.4.1 van het bestemmingsplan aangepast, om deze bepalingen in overeenstemming te brengen met het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVI). Hierdoor is het oprichten van kwetsbare objecten en het permanent opslaan van goederen nu uitgesloten binnen de dubbelbestemming ‘Leiding – gas’. Daarnaast is in bijlage 1 van de regels expliciet geborgd dat bij de realisatie van het beplantingsplan ter plaatse van de dubbelbestemming ‘Leiding – gas’ gekozen wordt voor niet diepgewortelde vormen van struweelhaag en/of bomen.

Inzage

Met ingang van donderdag 11 december 2014 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Boekelsedijk 22a” en alle bijbehorende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan kan op afspraak worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163).

Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.bpbgb2014boekwg22a-VG01

Beroep

Gedurende de termijn dat bovengenoemde besluiten ter inzage liggen, kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Boekelsedijk 22a’.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening,

Tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, dan wel degenen die tijdig op grond van artikel 3.15 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zienswijzen hebben ingediend;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet tot het indienen van een zienswijze in staat geweest te zijn.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven