Logo Houten
Voornemen dat het bestemmingsplan voor de herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool) wordt voorbereid en mogelijkheid tot inspraak, Houten

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Het college van burgemeester en wethouders van Houten maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool).

Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voorontwerpbestemmingsplan

Het resultaat van de voorbereiding is een voorontwerpbestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders geeft dit plan op basis van de inspraakverordening vrij voor inspraak.

Het plan

In opdracht van de gemeenteraad is er een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van de locatie Joh. Bogermanschool op de hoek Lobbendijk – Koningin Wilhelminaweg. Het plan dat hiervoor is ontwikkeld betreft een appartementengebouw. Het gebouw bestaat uit drie woonlagen op een half verdiepte parkeergarage omgeven door een zeer ruime tuin welke openbaar toegankelijk is. In het gebouw zal, naast 44 woonappartementen voor ouderen, ook ruimte zijn voor een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De Hersteld Hervormde gemeente krijgt een vergaderruimte in het gebouw, alsmede een woning voor haar predikant. Met het ontwerpen van het gebouw is er rekening mee gehouden dat de (zaal)ruimten op termijn omgebouwd kunnen worden naar 3 woonappartementen. Het bestemmingsplan biedt daarom de ruimte voor maximaal 48 woningen (= 44+1+3).

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening met ingang van donderdag 11 december 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor 25 te Houten. Om de documenten in te zien kunt u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie document’.

Het voorontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-VOBP.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-VOBP.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/.

Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Inloopavond

Op woensdag 17 december 2014 is er een inloopavond in De Bron, Koningin Wilhelminaweg 1 te Houten. Er wordt op die avond geen presentatie gehouden, u kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen en het voorontwerpbestemmingsplan inzien. Indien u vragen heeft kunt u die stellen aan de aanwezige medewerkers van de gemeente.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een reactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, onder vermelding van de naam van het bestemmingsplan, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mw. Y. Monincx of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030 – 63 92 611.

U kunt uw reactie ook digitaal doorgeven via de gemeentelijke webviewer RoView op http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer staat aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Vervolg

De bekendmaking van het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens toegezonden worden aan verscheidene instanties voor het wettelijk vooroverleg. Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan omgezet worden naar een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met mw. Y. Monincx, dhr. R. De Goede of dhr. J. Tonneijck van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven