Logo Waterland
Vaststelling Herziening bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013, Waterland

Burgemeester en wethouders van Waterland maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013 heeft vastgesteld. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0852.BPBGwaterland013-va03.

Het plangebied omvat het landelijke gebied van de gemeente met uitzondering van de bebouwde kernen en Marken.

Het besluit volgt uit de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder de Afdeling) d.d. 16 juli met zaaknr. 201304565/1/R1.

In die uitspraak heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit te nemen voor de volgende onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013:

  • Artikel 53.3;

  • Artikel 3, lid 3.1 onder 1, wat betreft de frase “, waaronder rustpunten”, artikel 5, lid 5.1, onder f, artikel 6, lid 6.1, aanhef en onder f, artikel 27, aanhef en onder e, en artikel 28, aanhef en onder g, van de planregels;

  • Vijf percelen in de Purmer.

Naast de bovengenoemde onderdelen heeft de gemeenteraad een aantal technische verbeteringen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze technische verbeteringen leiden niet tot een inhoudelijke verandering van het bestemmingsplan.

In de stukken behorend bij het vaststellingsbesluit zijn de veranderingen beschreven die in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Inzage, beroepstermijn

Het bestemmingsplan Buitengebied Waterland 2013 met het identificatienummer: NL.IMRO.0852.BPBGwaterland013-va03 ligt vanaf vrijdag 19 december 2014 gedurende zes weken ter inzage voor beroep:

De digitale bestandenset is beschikbaar op de website: www.waterland.nl/en/projecten-en-plannen/bestemmingsplannen/buitengebied/buitengebied-waterland-2013.

Rechtsmiddel

Op grond van de uitspraak van de Afdeling behoeft voor dit besluit geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 Awb.

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking, daartoe dient tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het ondertekende beroepschrift moet voor afloop van de beroepstermijn worden ingediend, en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Waterland, 18 december 2014.

Naar boven