VoorontwerpbestemmingsplanOudeweg 13 te Westerbroek
Logo Hoogezand-Sappemeer
In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat zij in een bepaald gebied – dat kan een groot gebied zijn, maar ook één perceel – toestaat aan gebruik en bebouwing. Een bestemmingsplan is onder andere een toetsingsgrond voor bouwaanvragen. Het is ook een belangrijk beleidsdocument van de gemeente.
Inhoud plan
Burgemeester en wethouders hebben een voorontwerp van een bestemmingsplan gemaakt voor het adres Oudeweg 13 te Westerbroek. Dit bestemmingsplan maakt mogelijk dat het oude vervallen agrarisch bedrijfspand op dit adres kan worden gesloopt, waarna, in de rooilijn met de buurpercelen, een nieuwe woning mag worden gebouwd. Ook de naastgelegen bedrijfswoning krijgt in het bestemmingsplan de bestemming ‘wonen’. Verder kan door vaststelling van dit bestemmingsplan de bestaande kronkel in het fietspad ter hoogte van dit adres worden recht getrokken.
Inzien
Voordat het bestemmingsplan de formele procedure in gaat, verleent het college inspraak op het plan. Dit heet een voorontwerp bestemmingsplan. De bedoeling van de inspraak is dat een ieder geïnformeerd wordt over het plan en zijn of haar reactie hierop kan geven.
Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen van11 december 2014 tot en met 7 januari 2015op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID nummer . NL.IMRO.0018.BP111Oudeweg13-10vo)
Reageren
U kunt tijdens de periode van terinzagelegging uw schriftelijke inspraakreactie verzenden aan Burgemeester en wethouders, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand of via het e-mailadres eme.jansema@hoogezand-sappemeer.nl.
Voor een mondeling inspraakreactie of voor meer informatie over het plan kunt u naast per email ook telefonisch contact opnemen met mevrouw EME Jansema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0598-373884.
Vervolg
Na afloop van de inspraakperiode verwerkt de gemeente alle inspraakreacties in de plantoelichting die bij het bestemmingsplan hoort. De reacties worden gebruikt om een ontwerp-bestemmingsplan te maken. Met dat ontwerp kan dan een formele bestemmingsplanprocedure worden gestart. Iedereen die reageert tijdens de inspraakperiode krijgt persoonlijk bericht over wat er met de reactie is gebeurd.
Naar boven