Verkeersbesluit kentekengebonden gehandicaptenparkeerplaats, Van der Duin van Maasdamstraat, Wassenaar
Logo Wassenaar
Gehandicapten parkeerplaats ( persoonsgebonden / kenteken gebonden )
Datum: 9 oktober 2014
Kenmerk: Z-15551-WS
Burgemeester en Wethouders van Wassenaar,
Gelet op:
De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet Bestuursrecht (AwB).
Juridisch kader:
  • Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de WVW 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
  • Op grond van het Algemeen mandaatbesluit van de gemeente, hebben wij de bevoegdheid voor het nemen van dit verkeersbesluit gemandateerd aan het afdelingshoofd.
  • Bij brief van 19 september 2014, kenmerk Z-15551-WS, is een verzoek ingediend voor het verkrijgen van een vaste parkeerplaats nabij de woning op Van der Duyn van Maasdamstraat voor een personenauto.
  • Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
  • Op grond van artikel 2 van de WVW 1994 voor wat betreft het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg, het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, is het gewenst om de genoemde verkeersmaatregelen onder ‘besluiten’ in te stellen of op te heffen.
U it het oogpunt van:
•het waarborgen van de vrijheid van verkeer (zodat de aanvrager in staat is deel te nemen aan het verkeer en de medische beperkingen dit niet in de weg staan)
Is het gewenst om:
•Een parkeerplaats exclusief te reserveren ten behoeve van het parkeren en stallen van het voertuig van;
Overwegende dat:
  • betrokkene zich slechts met grote moeite over een korte afstand te voet kan voortbewegen;
  • betrokkene, om zich te verplaatsen, gebruik maakt van een motorvoertuig met het kenteken
3-TXG-49, dat door betrokkene zelf wordt bestuurd;
  • naar hun oordeel een parkeerplaats voor het motorvoertuig ten behoeve van betrokkene dringend gewenst is en dat niet op andere wijze dan door middel van reservering van een parkeerplaats in de behoefte aan parkeergelegenheid kan worden voorzien;
  • voor het reserveren van een parkeerplaats het meest in aanmerking komt een wegvak, deel uitmakende van de Van der Duyn van Maasdamstraat;
  • Van der Duyn van Maasdamstraat in beheer is bij de gemeente Wassenaar en gelegen is binnen de bebouwde kom der gemeente.
Belangenafweging :
Voor dit verkeersbesluit is geen openbare voorbereidingsprocedure conform afdeling 3.4 van de AwB toegepast omdat:
•Er een door een onafhankelijk arts een medische keuring heeft plaatsgevonden waaruit blijkt dat de aanvrager een eigen parkeerplaats om medische redenen behoeft.
Horen
•Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van de nationale politie eenheid.
Besluiten
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders van Wassenaar om:
  • Door het plaatsen van een bord volgens model E6 van Bijlage I van het RVV en het daarbij behorende onderbord met de tekst 3-TXG-49 een parkeerplaats te reserveren als "parkeerplaats motorvoertuig gehandicapten" op het gedeelte van de Van der Duyn van Maasdamstraat gelegen voor de percelen zoals nader aangeduid op de bij dit besluit behorende situatietekening.
  • te verklaren dat het verboden is om andere voertuigen te parkeren op het onder I bedoelde weggedeelte dan het voertuig ten behoeve van betrokkene voornoemd.
  • aan de reservering van de parkeerplaats als onder I gesteld de voorwaarde te verbinden dat burgemeester en wethouders er onverwijld van in kennis moeten worden gesteld:
    • -
      wanneer betrokkene geen motorvoertuig meer gebruikt of bestuurt;
    • -
      wanneer betrokkene aan de gereserveerde parkeerplaats geen behoefte meer heeft;
    • -
      wanneer het motorvoertuig c.q. het kenteken daarvan is vervangen door een ander.
Wassenaar, 9 oktober 2014
Legeskosten: € 327,70
Burgemeester en Wethouders van Wassenaar,
Namens dezen,
Medewerker KCC, afdeling publiekszaken
MEDEDELINGEN
Het verkeersbesluit treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant.
Binnen zes weken na de dag dat dit besluit bekend is gemaakt kunnen belanghebbenden een ondertekend en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 499, 2240 AL Wassenaar. Het verkeersbesluit blijft gelden totdat op het bezwaarschrift is beslist. Als de beslissing op het bezwaarschrift niet kan worden afgewacht, kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag (Sector Bestuursrecht) een voorlopige voorziening treffen op verzoek van een belanghebbende die op tijd bezwaar heeft gemaakt. Het adres van de rechtbank is Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Voor inhoudelijke vragen over dit verkeersbesluit kunt u contact via het algemene telefoonnummer 14070.
Naar boven