Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Witvrouwenbergweg’, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Witvrouwenbergweg” heeft vastgesteld.

Inhoud vastgesteld bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan is opgesteld met het doel om de realisatie van een hoogwaardig bedrijventerrein mogelijk te maken. Het plangebied heeft een oppervlakte van 3,8 hectare uitgeefbare grond en is gelegen aan de Witvrouwenbergweg en de Acaciaweg te Someren. De huidige bestemmingen laten het oprichten van bedrijfsbebouwing en het gebruiken van de gronden ten behoeve van bedrijfsdoeleinden niet toe. Het opstellen van een nieuw bestemmingsplan is daarom noodzakelijk.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologisch regime voor het plangebied, met een eenduidige en uniforme regeling voor het beoogde gebruik en de realisatie van de gewenste bebouwing.

Aangebrachte wijzigingen

Er zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een opsomming van de wijzigingen is te vinden in het overzicht dat bij het vastgestelde bestemmingsplan hoort.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 11 december 2014 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van vrijdag 12 december 2014 tot en met donderdag 22 januari 2015.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02013006-VS01.

Via www.someren.nl is het plan als PDF-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven