Logo Someren
Bestemmingsplan ‘Dooleggersbaan 12’, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 november 2014 het bestemmingsplan ‘Dooleggersbaan 12’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Dooleggersbaan 12’ voorziet in een ruimtelijke ontwikkeling op het perceel kadastraal bekend gemeente Someren, sectie G, nummers 4549, 5042 en 5043 (ged.) ten behoeve van het ter plaatse aanwezige agrarische bedrijf. De ontwikkeling betekent een vergroting van agrarisch bouwvlak naar 2,5 ha voor de uitbreiding van de varkensstallen, voor de realisatie van een bedrijfswoning bij dit bedrijf en het uitbreiden van het bedrijf met een mestopslagsysteem.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 11 december 2014 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunt u inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis van Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het vastgestelde bestemmingsplan buiten deze tijden kan een afspraak worden gemaakt. Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam of het nummer (NL.IMRO.0847.BP02012009-VS01). Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan als pdf-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de beroepstermijn 12 december 2014 tot en met 22 januari 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

10 december 2014

Burgemeester en wethouders van Someren,

Naar boven