Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Bestemmingsplan Buitengebied 2012, correctieve partiële herziening (vooraankondiging), Kollumerland en Nieuwkruisland

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het buitengebied. Het plan omvat een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2012.

In het plan zullen in ieder geval de percelen Foarwei 251 te Kollumerzwaag, Wester Nieuwkruisland 15 te Kollumerpomp en Swartewei 4 te Oudwoude naar aanleiding van de beroepsprocedure worden opgenomen. Daarnaast zal een aantal omissies uit het bestemmingsplan Buitengebied 2012 worden hersteld.

Er worden ten aanzien van dit voornemen geen stukken ter inzage gelegd. Tegen het voornemen een nieuw bestemmingsplan voor het desbetreffende gebied op te stellen kunnen geen zienswijzen worden ingediend en worden onafhankelijke instanties niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Tijdens de voor het bestemmingsplan "Buitengebied 2012, correctieve partiële herziening" te volgen planologische procedure zullen conform het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Wet ruimtelijke ordening mogelijkheden worden geboden tot het indienen van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en tot het instellen van beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Voorafgaand aan de wettelijke procedure zal op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Kollumerland c.a. nog aan ingezetenen en belanghebbenden gelegenheid worden geboden inspraakreacties naar voren te brengen.

Naar boven