Logo Assen
Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Roerdompstraat, Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 12 december 2014 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis de volgende plannen ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan “Roerdompstraat” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.03BP2013410C-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro), met bijbehorende stukken.

Aanleiding bestemmingsplan

Actium is voornemens de bestaande duplexwoningen aan de Pelikaanstraat, Roerdompstraat, Eiberstraat en Reigerstraat te vervangen door grondgebonden eengezinswoningen en appartementen. De woningen voldoen op termijn niet meer aan de huisvestingswensen van deze tijd.

De beoogde ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Assen Oost”. De totale herstructurering wordt opgedeeld in twee bestemmingsplannen, zodat het mogelijk is om het project gefaseerd uit te voeren als dat nodig is. Het voorliggende bestemmingsplan Roerdompstraat is opgesteld om de beoogde ontwikkeling aan de Roerdompstraat, Reigerstraat en Eiberstraat mogelijk te maken. Voor de beoogde ontwikkeling aan de Pelikaanstraat is een apart bestemmingsplan opgesteld.

Bestaande situatie plangebied Roerdompstraat

In het plangebied staan momenteel meerdere blokken duplexwoningen. In totaal betreft dit 96 woningen. De bestaande duplexwoningen bestaan uit 2 bouwlagen met kap. De Roerdompstraat is voorzien van boombeplanting in een laanstructuur en een parkeerkoffer. Bij de Reiger- en Eiberstraat grenzen de voortuinen aan de stoep en de stoep grenst direct aan de straat.

Planvoornemen

De voorgenomen ontwikkeling betreft een herstructurering van de bestaande duplexwoningen aan de Roerdompstraat, Reigerstraat en Eiberstraat.

Ter vervanging van de 96 woningen zullen er 37 grondgebonden woningen en een appartementencomplex met 19 wooneenheden worden gerealiseerd. Van de 37 grondgebonden woningen zullen 29 woningen van een zadeldak en 8 van een lessenaarsdak worden voorzien.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is overeenkomstig artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening aan de overlegpartners voorgelegd. De reacties zijn beoordeeld en van commentaar voorzien. Mede naar aanleiding van de ingediende reacties is de toelichting van het plan op een paar kleine onderdelen aangepast. Het commentaar is weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 12 december 2014 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Met ingang van bovengenoemd termijn kan een ieder gedurende een periode van 6 weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen. De reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw E. Langbroek, via het telefoonnummer 14 0592.

De binnengekomen zienswijzen gericht tegen het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven