Verkeersbesluit opheffen van de gesloten verklaring op de Stationsweg (het voormalige Muizengaatje) in Breukelen, Stichtse Vecht
Logo Stichtse Vecht
BEVOEGDHEID
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij besluit, Algemeen Mandaat maart 2013, van het college van burgemeester en wethouders gemeente Stichtse Vecht is het dagelijks bestuur bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Stichtse Vecht.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Met het verkeersbesluit wordt de doorstroming en afwikkeling van het gemotoriseerde verkeer op de rotondes op de Breukelerwaard, ter hoogte van de Rijksweg A2, bevorderd.
Met het verkeersbesluit wordt het voorkomen of beperken van de door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade beoogd.
Ter bevordering van het gebruik van het openbaar vervoer als alternatief voor gemotoriseerd verkeer worden door de provincie Utrecht diverse P&R locaties gerealiseerd. Voor het kunnen bereiken van P&R 3 is een toegangsweg noodzakelijk. Alsmede voor de spreiding van het verkeer op de gemeentelijke wegen en daarmee de verlaging van de verkeersdruk in het gebied rond de op- en afritten van de Rijksweg A2 zal deze locatie vanuit de richting Kockengen alsmede uit de richting Breukelen toegankelijk moeten zijn.
Het is dan ook gewenst om de gesloten verklaring op de Stationsweg, het voormalige Muizengaatje, op te heffen. Het gaat hierbij over de Stationsweg vanaf de wegsplitsing ter hoogte van de Kortrijkse Molen tot aan de uitrit van de parallelweg langs de Rijksweg A2.
Hiervoor zal de gemeente op de splitsing bij de Kortrijkse molen en ter hoogte van de uitrit van de parallelweg de verkeersborden C01 en onderborden verwijderen.
Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (B.A.B.W.) is er overleg geweest met de contactpersoon van politie. Deze adviseert positief, mits de inrichting van de weg in overeenstemming is met hoofdstuk II, paragraaf 1 onder 1 uitvoeringsvoorschriften B.A.B.W.
BESLUIT
Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente Stichtse Vecht tot het besluit gekomen om op de gesloten verklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee op de Stationsweg, tussen de wegsplitsing bij de Kortrijkse Molen en de uitrit van de parallelweg langs de Rijksweg A2, formeel op te heffen.
Hiervoor worden verkeersborden C01 en onderborden bij de genoemde punten verwijderd.
Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht
namens hen,
P.V. Koster
Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling
28 november 2014
BEZWAAR MAKEN
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit verkeersbesluit in de Staatscourant bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift kunt u richten aan Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:
  • a.
    naam en adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Naast het indienen van een bezwaarschrift kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Dit om het in werking treden van het besluit op te schorten.
Naar boven