Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 28 november 2014, kenmerk 695128-130214-Z, houdende vaststelling van de standaardpremie 2015 (Regeling vaststelling standaardpremie 2015)

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 4 van de Wet op de zorgtoeslag;

Besluit:

Artikel 1

De standaardpremie wordt voor het jaar 2015 vastgesteld op € 1408,–.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2015.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vaststelling standaardpremie 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Op grond van artikel 4 van de Wet op de zorgtoeslag (hierna: Wzt) wordt de standaardpremie voor de zorgtoeslag bij ministeriële regeling vastgesteld.

De hoogte van de standaardpremie is de berekende gemiddelde nominale premie die de verzekerden in 2015 voor een zorgverzekering moeten betalen (€ 1170,–), verhoogd met het geraamde gemiddelde bedrag dat een verzekerde naar verwachting in 2015 betaalt in verband met het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering (€ 238,–).

Eerdergenoemde gemiddelde nominale premie is berekend op basis van de werkelijke nominale premies 2015 inclusief collectieve contracten.

Er is geen minimale termijn van twee maanden gehanteerd voor de periode tussen de datum van uitgifte van de Staatscourant en het tijdstip van inwerkingtreding. Het vasthouden aan die minimale termijn zou tot aanzienlijke nadelen leiden op het gebied van de uitvoering door de Belastingdienst van de zorgtoeslag.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven