Tijdelijke regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 8 december 2014, nr. IENM/BSK-2014/261700, tot wijziging van het Besluit mandaat en machtiging KVNR en Stichting Scheepvaart Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart in verband met verlenging van de subsidieregeling

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 10:4, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 6 van de Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat en machtiging KVNR en Stichting Scheepvaart Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘Staatssecretaris: Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: Minister: Minister van Infrastructuur en Milieu.

B

In artikel 2, eerste lid, en artikel 3, eerste lid, wordt ‘Staatssecretaris’ vervangen door: Minister.

C

In artikel 5, tweede lid, wordt ‘DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT’ vervangen door: DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU.

D

Onder vernummering van artikel 5 tot artikel 5a wordt in het tweede lid ‘Dit besluit vervalt vijf jaar na het tijdstip van inwerkingtreding,’ vervangen door: Dit besluit vervalt op het tijdstip dat de Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart vervalt,.

E

Bijlage als bedoeld in artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1 en 4 wordt ‘Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: Minister van Infrastructuur en Milieu.

2. In onderdeel 3 en 5 wordt ‘Directoraat-Generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat’ vervangen door: Directoraat-Generaal Bereikbaarheid van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 31 december 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Deze regeling strekt ertoe om het Besluit mandaat en machtiging KVNR en Stichting Scheepvaart Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart te verlengen en enkele technische wijzigingen door te voeren.

Reden voor de verlenging is het waarborgen van de continuïteit van de uitvoering van de Tijdelijke subsidieregeling kennismakingsstages scheepvaart, die met drie jaar is verlengd.

Vaste verandermomenten

Op grond van het kabinetsbeleid inzake vaste verandermomenten treden ministeriële regelingen in werking met ingang van 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Bekendmaking geschiedt uiterlijk 2 maanden voor inwerkingtreding. In deze wijzigingsregeling wordt afgeweken van dit beleid. Dit vanwege het feit dat het doorschuiven van de inwerkingtreding naar het volgende vaste verandermoment (1 april 2015) zou leiden tot verwarring en grote nadelige (financiële) gevolgen voor de uitvoering.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven