Logo Maastricht
Ontwerpuitwerkingsplan Winkelcentrum Carré, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat het ontwerp uitwerkingsplan ‘Winkelcentrum Carré’ en een ontwerpbesluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan ter inzage worden gelegd. Er wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat het kostenverhaal anderszins is geregeld.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Het Carrégebouw is gelegen aan de Tongerseweg te Maastricht. Voor het gebouw is een plan ontwikkeld dat voorziet in detailhandel in de kelder en op de begane grond en het realiseren van 143 gestapelde woningen op eerste en tweede verdieping van het pand. Om dit te kunnen realiseren wordt een plan uitgewerkt volgens de uitwerkingsregels van het bestemmingsplan Maastricht Zuidwest dat in 2013 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van woensdag 10 december 2014 liggen het ontwerp uitwerkingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.upWinkelcentrCarre-ow01.

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www.maastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van: ‘Aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht, zienswijzen ontwerpuitwerkingsplan Carré’. Mondeling kan op dinsdag 13 januari 2015 van 9.00 tot 11.00 uur of op donderdag 15 januari 2015 van 16.00 tot 18.00 uur. Maak een afspraak 24 uur voor de dag van uw keuze met de heer E. Verheijden tel. 043-3504559 of met het secretariaat van team ontwerp 043-3504535. U kunt ook een email sturen aan: ed.verheijden@maastricht.nl. Het gesprek vindt plaats in het gemeentekantoor Mosae Forum 10.

Maastricht, 5 december 2014

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven