Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Vrederust’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vrederust’ gereed is.

Het plangebied ligt in het buitengebied ten noorden van Bergen op Zoom. Het behelst het terrein van GGZWNB aan de Hoofdlaan en omgeving in Halsteren (landgoed Vrederust), alsmede het terrein hieraan aansluitend aan de zuidzijde tot aan de Randweg Noord inclusief het terrein ‘Moordhoek’ genoemd.

Het bestemmingsplan heeft als doel een adequate actuele regeling te bieden waar de GGZWNB de huidige en toekomstige bedrijfsvoering en hierbij behorende huisvesting kan realiseren. Het bestemmingsplan biedt daarnaast bescherming van de landschappelijke en ecologische waarden.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 8 december 2014 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Op 18 december is er een inloopavond van 16:30 tot 19:00 uur in gebouw De Sprenge, Acaciadreef 2 in Halsteren.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0088-0207).

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 277555 dan wel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 5 december 2014

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, F.A. Petter

de secretaris, A.C. Spindler

Naar boven