Logo Slochteren
Beoordeling m.e.r. plicht uitbreiding Maatschap Van Rooijen te Overschild, Slochteren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Slochteren maken bekend dat zij op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, van Maatschap Van Rooijen geen milieueffectrapport (mer) behoeft te doen.

Maatschap Van Rooijen is van plan de bestaande melkrundveehouderij uit te breiden. De bestaande stallen worden niet gewijzigd. De uitbreiding zal bestaan uit één nieuwe stal, waarin 240 stuks melkvee worden gehouden. In de nieuwe situatie zal de veebezetting bestaan uit 300 melkkoeien en 200 stuks jongvee. Voor deze uitbreiding is op grond van Wabo een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu vereist. Op grond van categorie D14 van het Besluit m.e.r. is er sprake van een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015 op werkdagen tijdens kantooruren in het gemeentehuis. Alleen wanneer u er om verzoekt worden de desbetreffende stukken buiten kantooruren ter inzage gelegd.

Bezwaar en beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden die geen bezwaar of beroep tegen dit voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, kunnen hun bezwaren tegen dit beluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de nog uit ge voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht -omgevingsvergunning voor de activiteit milieu ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Naar boven