Logo Waddinxveen
Voorontwerpbestemmingsplan Gasleiding Gouwekruising, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 28 januari 2014 hebben ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Gasleiding Gouwekruising. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel de verlegging van de aardgastransportleiding planologisch mogelijk te maken. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het verleggen van de huidige gasleiding door de Gasunie. Reden voor de verlegging is dat de inspectiemogelijkheden van de leiding worden verbeterd. De te verleggen gasleiding ligt tussen de rotonde aan de Henegouwerweg/oprit A12, onder de Gouwe en de Kouwe Hoek.

In onderstaande figuur zijn de beide gasleidingen opgenomen. Het plangebied beslaat een gebied van vier meter (belemmeringenstrook) rond de rode lijn.(groen is bestaande tracé van de gasleiding, rood het nieuwe tracé)

(groen is bestaande tracé van de gasleiding, rood het nieuwe tracé)

Raadplegen van het voorontwerpbestemmingsplan

U kunt gebruikmaken van de mogelijkheden om het voorontwerpbestemmingsplan te leren kennen. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van 6 februari 2014 gedurende vier weken (tot en met 5 maart 2014) ter inzage gelegd bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Ook zijn de plannen raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen www.waddinxveen.nl .

Voor dit plan wordt een inloopavond gehouden op 27 februari van 19.00 uur tot 20.00 uur op het gemeentehuis Waddinxveen. Tijdens deze inloopavond kunt u het plan inzien en zullen er medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Reacties

U wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van vier weken te reageren op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester & wethouders, Postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen onder vermelding van ‘voorontwerpbestemmingsplan Gasleiding Gouwekruising’. Het is niet mogelijk om mondelinge reacties in te dienen. Uw reactie wordt betrokken in de procedure die leidt tot het ontwerpbestemmingsplan.

Ten overvloede wordt opgemerkt dat de nu voorliggende mogelijkheid tot reageren de wettelijk verplichte terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan niet beperkt. De binnengekomen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met mevr. N. Broeke via telefoonnummer 14 0182 of via het mailadres n.broeke@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 5 februari 2014

Naar boven