Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan Harnaschpolder 2015 en notitie ‘Uitwerking verkeersknip Harnaschpolder, inclusief bijbehorende beleidsregel’, Delft

De gemeente heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor de Harnaschpolder. Het huidige bestemmingsplan is verouderd en moet worden geactualiseerd. Het plangebied wordt begrensd door:

  • aan de noordzijde: Hoefslagendreef en de gemeentegrens van de gemeente Rijswijk;

  • aan de westzijde: Zuiddijk, Broederstiende, Zuidmade, en de gemeentegrens van de gemeente Midden-Delfland.

  • aan de oostzijde: Voordijkhoornsepad en de waterloop achter de bebouwing van Groene Zoom, Hof van Zilverlicht en Hof van Azuur (wijk Hoornse Hof).

  • aan de zuidzijde: de gemeentegrens van de gemeente Midden-Delfland

Onderdeel van het bestemmingsplan is de realisatie van een zogeheten selectieve verkeersknip in de Kristalweg, die doorgaand verkeer uit de wijk zal weren. Het ontheffingenbeleid voor de selectieve knip wordt vastgelegd in een beleidsregel. Deze beleidsregel is opgenomen in de notitie ‘Uitwerking verkeersknip Harnaschpolder’.

Het bestemmingsplan en de notitie met de daarin opgenomen beleidsregel worden nu ter inzage gelegd.

Het bestemmingsplan en de notitie inclusief beleidsregel inzien

Vanaf 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015 kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de notitie inclusief beleidsregel op de volgende wijzen bekijken;

Informatieavond

Op 16 december 2014 is een inloopavond tussen 19.00-20.30 uur in de Woonwinkel Harnaschpolder aan de Hoefslagendreef 9 te Delft. Hier kunt u voor zowel vragen over het bestemmingsplan als de beleidsregel terecht.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan en notitie inclusief beleidsregel

U kunt zowel op het ontwerpbestemmingsplan als de beleidsregel reageren. Voor het bestemmingsplan wordt de wettelijk verplichte procedure gevolgd en kunt u een zienswijze indienen bij:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Op de beleidsregel is de inspraakverordening van de gemeente Delft van toepassing en kunt u een inspraakreactie geven. Dit kunt u doen door een inspraakreactie te sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders

Postbus 78

2600 ME Delft.

In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbestemmingsplan het gaat. Wilt u ook aangeven of uw reactie gericht is tegen het ontwerpbestemmingsplan of de beleidsregel? U kunt uw reactie vanaf 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden.

Reageert u op de beleidsregel? Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om over de beleidsregel te beslissen en beantwoordt uw reactie. Zijn het college en de gemeenteraad akkoord? Dan publiceert de gemeente dat het bestemmingsplan en de beleidsregel zijn vastgesteld.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan of over de beleidsregel? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven